Stof Sunbrella


Al onze kussens worden gemaakt van de stof Sunbrella. Een 100 % acryl stof die zeer prettig aanvoelt aan de blote huid. Deze stof staat algemeen bekend als de allerbeste buitenstof van dit moment.

Sunbrella is: Water- en vlekkenafstotend / Kleurbestendig / Ademend / Schimmelvrij en zeer Onderhoudsvriendelijk.

Sunbrella kreeg na tests het ecolabel Oeko-Tex 100. Dit kwaliteitslabel garandeert dat het textiel geen schadelijke stoffen bevat en geen risico inhoudt voor de gezondheid, de huid of het milieu.

Sunbrella stoffen zijn zeer duurzaam. De kleurpigmenten worden al tijdens het productieproces gemengd in het hart van de vezels zelf, zelfs vóór de productie van de draden. Daardoor is Sunbrella een stof met kleuren die niet vervagen en niet weg te wassen zijn. De kleur is door en door, zoals bij een wortel.

Sunbrella is verrassend gemakkelijk te onderhouden: De meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw
Sunbella textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is door de stof correct te onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

Algemeen en licht onderhoud:
Veeg vuil of vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek.
Machinewas op 40°C of handwas op de volgende manier:
Schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40°C).
Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.
Spoel grondig en laat de stof daarna dragen in open lucht.
Stel indien nodig uw strijkijzer in op synthetisch weefsel. Gebruik geen stoom of stoomstrijkijzer.
Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels:
Stof van Sunbrella is speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen.
Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:
Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.
Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.
Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak:
Sunbrella stoffen kregen al een speciale nabehandeling om ze meer waterafstotend te maken. Die nabehandeling zorgt bij normaal gebruik voor een jarenlange bescherming, maar u kunt de behandeling zelf ook hernieuwen met 303 High Tech Fabric Guard™, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunbrella textiel.